Συνεταιρισμός

Ο Α.Σ. Θεσσαλών Τοματοπαραγωγών «ΘΕΣΤΟ», ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2012 στη Λάρισα, από 331 ιδρυτικά μέλη. Αποτέλεσε τη φυσική συνέχεια της Ο.Π.Β.Τ. (Ομάδας Παραγωγών Βιομηχανικής Τομάτας) της ΕΑΣ Λάρισας, σε ένα θεσσαλικό, ανεξάρτητο, κλαδικό, συνεταιριστικό σχήμα.

Σήμερα αριθμούμε πάνω από 400 μέλη. Αντιπροσωπεύουμε πάνω από το 30% του παραγωγικού δυναμικού του κλάδου, είμαστε με διαφορά η μεγαλύτερη οργάνωση στον τομέα της βιομηχανικής τομάτας και μία από τις μεγαλύτερες Οργανώσεις Παραγωγών Οπωροκηπευτικών της Ελλάδας.

Η βιομηχανική τομάτα είναι ένα από τα πλέον δυναμικά γεωργικά προϊόντα. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τα παράγωγα της βιομηχανικής τομάτας ανήκουν στα κατ’ εξοχήν εξαγώγιμα προϊόντα της χώρας μας με σημαντικά θετικό μάλιστα εμπορικό ισοζύγιο. Για τη Θεσσαλία και κυρίως για το Νομό Λάρισας, αποτελεί στυλοβάτη της αγροτικής οικονομίας και μία από τις πιο σταθερές σε απόδοση βιομηχανικές καλλιέργειες, ως αποτέλεσμα των επενδύσεων πολλών εκατομμυρίων την τελευταία δεκαετία στην καλλιέργεια, της υψηλής εξειδίκευσης των παραγωγών μας και του πλέον άριστου κλίματος για την ανάπτυξή της.

Διοικητική Οργάνωση του Α.Σ. ΘΕΣΤΟ
 
Διοικητικό Συμβούλιο
Πρόεδρος:Σουλιώτης Χρήστος - Χάλκη
Αντιπρόεδρος:Χριστοδούλου Κων/νος - Μέλισσα
Γραμματέας:Κουτσαμπέλα Χριστίνα - Χάλκη
Ταμίας:Καουνάς Απόστολος - Ζάππειο
Μέλος:Ακριβούλη Κερατσούλα - Κυπαρίσσι
Μέλος:Δρόσος Γεώργιος - Φάρσαλα
Μέλος:Καρβούνη Κύρα - Φάρσαλα
Μέλος:Κυρίτσης Νικόλαος - Δενδράκια
Μέλος:Πατσιούρας Βασίλειος - Κατωχώρι
 
Εποπτικό Συμβούλιο
Πρόεδρος:Τσιούπρας Μιχαήλ - Χάλκη
Γραμματέας:Ακριβούσης Αλέξανδρος - Μόδεστος
Μέλος:Αγγελακοπούλου Αικατερίνη - Φάρσαλα
 
 
© 2012 - 2019 Α.Σ. ΘΕΣΤΟ. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.