GreekEnglishFrenchGermanItalianRussianSpanishPortugueseDutchArabic
GreekEnglishFrenchGermanItalianRussianSpanishPortugueseDutchArabic

Νέα Ανακοινώσεις

ΤΙΜΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΤΟΜΑΤΑΣ ΕΣΟΔΕΙΑΣ 2020 – DAMAVAND A.E.

Σημειώσεις:
• Αναλογικότητα τιμής με βάση το μηνιαίο μέσο όρο brix.
• Η «εποχικότητα» αφορά την πρώϊμη και όψιμη καλλιέργεια.
• Η «σύμβαση» αφορά την τήρηση των αναγραφόμενων ποσοτήτων και όρων μεταφοράς ανά παραγωγό (εκτός περιπτώσεων ανωτέρας βίας).
• Υπολογίζεται μεταφορά 11 €/τόνο για τη Ζώνη Α και 9 €/τόνο για τη Ζώνη Β.
• Οι παραπάνω τιμές περιλαμβάνουν 1 €/τόνο για την τήρηση των υποχρεώσεων της ολοκληρωμένης διαχείρισης καλλιέργειας και την ορθή και έγκαιρη υποβολή ημερολογίου αγρού.

Ξένες ύλες:
• Ξένες ύλες 0% – 2%, αύξηση τιμής κατά 2%.

Ποιοτικά ελαττώματα:
• Ελαττωματικοί καρποί 0% – 2% αύξηση τιμής κατά 2%.
• Ελαττωματικοί καρποί 2,01% – 4% αύξηση τιμής κατά 1%.
• Ελαττωματικοί καρποί 4,01 – 6% απομείωση τιμής κατά 0%.
• Ελαττωματικοί καρποί 6,01 – 8% απομείωση τιμής κατά 3%.
• Ελαττωματικοί καρποί 8,01 – 10% απομείωση τιμής κατά 4%.
• Ελαττωματικοί καρποί 10,01 – 12% απομείωση τιμής κατά 5%.
• Ελαττωματικοί καρποί 12,01 – 14% απομείωση τιμής κατά 8%.
• Ελαττωματικοί καρποί 14,01 – 17% απομείωση τιμής κατά 9%.
• Ελαττωματικοί καρποί 17,01 – 20% απομείωση τιμής κατά 10%.
• Φορτία με ποιοτικά ελαττώματα πάνω από 20% δεν παραλαμβάνονται.

Εξόφληση εμπορικής αξίας μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από την παράδοση.

ΤΙΜΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΤΟΜΑΤΑΣ ΕΣΟΔΕΙΑΣ 2020 – Δ.ΝΟΜΙΚΟΣ Α.Β.Ε.Κ

ΤΙΜΕΣ ΤΟΜΑΤΑΣ ΕΣΟΔΕΙΑΣ 2020

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΔΟΜΟΚΟΥ

 

  1. Τιμή Α : 92€ ανά τόνο στο 5 Brix (με αναλογικότητα βάσει μηνιαίου μέσου όρου Brix ),

+3€ /τν bonus πρωιμότητας/οψιμοτητας (τιμή Α = 95) για το 40% της συνολικής ποσότητας που θα παραληφθεί (10% πρώιμης + 30% όψιμης)

Προϋποθέσεις (σωρευτικά):

α) Κόκκινοι και ακέραιοι καρποί του φορτίου να είναι >= 80 % της νωπής τομάτας

β) Εκφόρτωση του φορτίου στην ράμπα της αποφλοιωμένης.

γ) Ο παραγωγός να συμπληρώσει την ποσότητα της σύμβασης του (πλην περιπτώσεων ανωτέρας βίας).

 

  1. Τιμή Β : 87€ ανά τόνο στο 5 Brix (με αναλογικότητα βάσει μηνιαίου μέσου όρου Brix ),

+3€ /τν bonus πρωιμότητας/οψιμοτητας (τιμη Β = 90) για το 40% της συνολικής ποσότητας που θα παραληφθεί ( 10% πρώιμης + 30% όψιμης)

Προϋποθέσεις (σωρευτικά):

α) Εκφόρτωση του φορτίου στην ράμπα της αποφλοιωμένης.

β) Ο παραγωγός να συμπληρώσει την ποσότητα της σύμβασης του (πλην περιπτώσεων ανωτέρας βίας).

 

  1. Τιμή Γ : 83€ ανά τόνο στο 5 Brix (με αναλογικότητα βάσει μηνιαίου μέσου όρου Brix ) για τις ποσότητες που δεν εντάσσονται στις δυο παραπάνω κατηγορίες τιμών,

+3€ /τν bonus πρωιμότητας/οψιμοτητας (τιμή Γ = 86)  για το 40% της συνολικής ποσότητας που θα παραληφθεί (10% πρώιμης + 30% όψιμης)

 

  1. Διατήρηση του συστήματος ασφαλιστικής κάλυψης για κινδύνους που δεν καλύπτει ο ΕΛΓΑ για αποκλειστικά συνεργαζόμενους παραγωγούς .
  2. Εξόφληση εμπορικής αξίας μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από την παράδοση.
  3. Στην τιμή περιλαμβάνεται bonus 1€/τν για την τήρηση συστημάτων ολοκληρωμένης διαχείρισης.
  4. Ξένες Ύλες: Ξένες ύλες (πέτρες-χώμα-χόρτα κλπ) απομειώνουν το βάρος.

Φορτία με ξένες ύλες πάνω από 30 % δεν παραλαμβάνονται.

  1. Ποιοτικά Ελαττώματα:
  • Ελαττωματικοί καρποί 0- 6% απομείωση τιμής κατά 0 %
  • Ελαττωματικοί καρποί 6,01 – 8% απομείωση τιμής κατά 3 %
  • Ελαττωματικοί καρποί 8,01 – 10% απομείωση τιμής κατά 4 %
  • Ελαττωματικοί καρποί 10,01 -12% απομείωση τιμής κατά 5 %
  • Ελαττωματικοί καρποί 12,01-20% απομείωση τιμής κατά 8 %
  • Φορτία με ποιοτικά ελαττώματα πάνω από 20%  δεν παραλαμβάνονται.

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

 

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ >25 KM

  1. Τιμή Α : 90€ ανά τόνο στο 5 Brix (με αναλογικότητα βάσει μηνιαίου μέσου όρου Brix ),

+3€ /τν bonus πρωιμότητας/οψιμοτητας (τιμή Α = 93) για το 40% της συνολικής ποσότητας που θα παραληφθεί (10% πρώιμης + 30% όψιμης)

Προϋποθέσεις (σωρευτικά):

α) Κόκκινοι και ακέραιοι καρποί του φορτίου να είναι >= 80 % της νωπής τομάτας

β) Εκφόρτωση του φορτίου στην ράμπα της αποφλοιωμένης.

γ) Ο παραγωγός να συμπληρώσει την ποσότητα της σύμβασης του (πλην περιπτώσεων ανωτέρας βίας).

 

  1. Τιμή Β : 85€ ανά τόνο στο 5 Brix (με αναλογικότητα βάσει μηνιαίου μέσου όρου Brix ),

+3€ /τν bonus πρωιμότητας/οψιμοτητας (τιμη Β = 88) για το 40% της συνολικής ποσότητας που θα παραληφθεί ( 10% πρώιμης + 30% όψιμης)

Προϋποθέσεις (σωρευτικά):

α) Εκφόρτωση του φορτίου στην ράμπα της αποφλοιωμένης.

β) Ο παραγωγός να συμπληρώσει την ποσότητα της σύμβασης του (πλην περιπτώσεων ανωτέρας βίας).

 

  1. Τιμή Γ : 81€ ανά τόνο στο 5 Brix (με αναλογικότητα βάσει μηνιαίου μέσου όρου Brix ) για τις ποσότητες που δεν εντάσσονται στις δυο παραπάνω κατηγορίες τιμών,

+3€ /τν bonus πρωιμότητας/οψιμοτητας (τιμή Γ = 84)  για το 40% της συνολικής ποσότητας που θα παραληφθεί (10% πρώιμης + 30% όψιμης)

 

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ <25 KM

 

  1. Τιμή Α : 88€ ανά τόνο στο 5 Brix (με αναλογικότητα βάσει μηνιαίου μέσου όρου Brix ),

+3€ /τν bonus πρωιμότητας/οψιμοτητας (τιμή Α = 91) για το 40% της συνολικής ποσότητας που θα παραληφθεί (10% πρώιμης + 30% όψιμης)

Προϋποθέσεις (σωρευτικά):

α) Κόκκινοι και ακέραιοι καρποί του φορτίου να είναι >= 80 % της νωπής τομάτας

β) Εκφόρτωση του φορτίου στην ράμπα της αποφλοιωμένης.

γ) Ο παραγωγός να συμπληρώσει την ποσότητα της σύμβασης του (πλην περιπτώσεων ανωτέρας βίας).

 

  1. Τιμή Β : 83€ ανά τόνο στο 5 Brix (με αναλογικότητα βάσει μηνιαίου μέσου όρου Brix ),

+3€ /τν bonus πρωιμότητας/οψιμοτητας (τιμη Β = 86) για το 40% της συνολικής ποσότητας που θα παραληφθεί ( 10% πρώιμης + 30% όψιμης)

Προϋποθέσεις (σωρευτικά):

α) Εκφόρτωση του φορτίου στην ράμπα της αποφλοιωμένης.

β) Ο παραγωγός να συμπληρώσει την ποσότητα της σύμβασης του (πλην περιπτώσεων ανωτέρας βίας).

 

  1. Τιμή Γ : 79€ ανά τόνο στο 5 Brix (με αναλογικότητα βάσει μηνιαίου μέσου όρου Brix ) για τις ποσότητες που δεν εντάσσονται στις δυο παραπάνω κατηγορίες τιμών,

+3€ /τν bonus πρωιμότητας/οψιμοτητας (τιμή Γ = 82)  για το 40% της συνολικής ποσότητας που θα παραληφθεί (10% πρώιμης + 30% όψιμης)

 

  1. Διατήρηση του συστήματος ασφαλιστικής κάλυψης για κινδύνους που δεν καλύπτει ο ΕΛΓΑ για αποκλειστικά συνεργαζόμενους παραγωγούς .
  2. Εξόφληση εμπορικής αξίας μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από την παράδοση.
  3. Στην τιμή περιλαμβάνεται bonus 1€/τν για την τήρηση συστημάτων ολοκληρωμένης διαχείρισης.
  4. Ξένες Ύλες: Ξένες ύλες (πέτρες-χώμα-χόρτα κλπ) απομειώνουν το βάρος.

Φορτία με ξένες ύλες πάνω από 30 % δεν παραλαμβάνονται.

  1. Ποιοτικά Ελαττώματα:
  • Ελαττωματικοί καρποί 0- 6% απομείωση τιμής κατά 0 %
  • Ελαττωματικοί καρποί 6,01 – 8% απομείωση τιμής κατά 3 %
  • Ελαττωματικοί καρποί 8,01 – 10% απομείωση τιμής κατά 4 %
  • Ελαττωματικοί καρποί 10,01 -12% απομείωση τιμής κατά 5 %
  • Ελαττωματικοί καρποί 12,01-20% απομείωση τιμής κατά 8 %
  • Φορτία με ποιοτικά ελαττώματα πάνω από 20%  δεν παραλαμβάνονται.

Έναρξη Συλλογής Βιομηχανικής Τομάτας 2019

Σε ρυθμούς συλλογής μπαίνει από τις 26/7 η καλλιέργεια της βιομηχανικής τομάτας σε Λάρισα και Φάρσαλα. Το σύνολο σχεδόν των συνεργαζόμενων εργοστασίων (ΝΟΜΙΚΟΣ, ΝΤΑΜΑΒΑΝΤ, AGROFARM), ανοίγουν τις πύλες τους σε μια χρονιά η οποία αναμένεται ως η καλύτερη των τελευταίων ετών. Μετά από μια διετία έντονων χαλαζοπτώσεων και καθολικών κυριολεκτικά πλημμυρικών φαινομένων, η οποία δοκίμασε τις αντοχές των παραγωγών και το μέλλον της καλλιέργειας, η φετινή χρονιά κύλησε μέχρι στιγμής σχετικά ομαλά και η παραγωγή αναμένεται να είναι καλή, τόσο ποσοτικά όσο κυρίως ποιοτικά.
Τα διαδικαστικά θέματα της συλλογής, όπως τιμές εργοστασίων, γενικοί όροι διακίνησης του προϊόντος, μεταφορικά, συμβάσεις, έχουν ολοκληρωθεί και παρουσιάστηκαν διεξοδικά στη Γενική Συνέλευση των ΘΕΣΤΟ που πραγματοποιήθηκε στις 22/7, με αυξημένη συμμετοχή και έντονο ενδιαφέρον από τα μέλη. Αυτή την περίοδο το επιτελείο του ΘΕΣΤΟ οργανώνει τις τελικές λεπτομέρειες της καμπάνιας, με την ευχή αυτή να κυλήσει ομαλά. Οι γεωπόνοι του ΘΕΣΤΟ θα βρίσκονται καθόλη τη περίοδο της συγκομιδής στα χωράφια και τα εργοστάσια, για να διασφαλίσουν την ορθή συλλογή αλλά και τον έλεγχο της τήρησης των συμφωνηθέντων από πλευράς των εργοστασίων. Σε κάθε περίπτωση, οι παραγωγοί έχουν ενημερωθεί να επικοινωνούν πριν τη συγκομιδή με τους υπεύθυνους γεωπόνους καμπάνιας του ΘΕΣΤΟ.
Το μεταφορικό κόμιστρο για τα εργοστάσια ΝΟΜΙΚΟΣ, ΝΤΑΜΑΒΑΝΤ και AGROFARM έχει καθοριστεί ως εξής:

ΤΟΠΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΚΟΜΙΣΤΡΟ (€/τόνο)
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΤΟΠΟΣ
ΛΑΡΙΣΑΝΟΜΙΚΟΣΕΥΥΔΡΙΟ9
ΦΑΡΣΑΛΑΝΟΜΙΚΟΣΕΥΥΔΡΙΟ6
ΛΑΡΙΣΑΝΟΜΙΚΟΣΔΟΜΟΚΟΣ13
ΦΑΡΣΑΛΑΝΟΜΙΚΟΣΔΟΜΟΚΟΣ10
ΛΑΡΙΣΑΝΤΑΜΑΒΑΝΤΦΙΛΙΑ11
ΦΑΡΣΑΛΑΝΤΑΜΑΒΑΝΤΦΙΛΙΑ9
ΛΑΡΙΣΑAGROFARMΠΟΛΥΝΕΡΙ9
ΦΑΡΣΑΛΑAGROFARMΠΟΛΥΝΕΡΙ6

Από την ανάπτυξη στην ωρίμανση – Καλλιέργεια ρεβιθιού 2019

Τα ρεβιθοχώραφά μας, με τους προσεκτικούς και έμπειρους χειρισμούς των παραγωγών μας και με τη συνεχή συνεργασία και επιστασία του γεωπονικού μας προσωπικού, μπαίνουν στο στάδιο της ωρίμανσης με τους καλύτερους οιωνούς για τη νέα σοδειά. Η καλλιέργεια ολοκληρώνεται ομαλά και η ποιότητα αναμένεται να είναι υψηλή, αντίστοιχη των προσδοκιών μας αλλά και των αναγκών των πελατών μας!Ιδιαίτερη προσοχή πάντως συστήνεται στην αφαίρεση με σκάλισμα των όποιων ζιζανίων, έτσι ώστε να αποφευχθεί πιθανή υποβάθμιση της ποιότητας του προϊόντος (βάψιμο σπόρου) κατά τη συγκομιδή, καθώς και στη σωστή υγρασία με την οποία θα πρέπει να συγκομισθεί το προϊόν.

ΦΑΚΕΣ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ

Προετοιμασία
40′
Μαγείρεμα
35′
Έτοιμο σε
35′
4-5 μερίδες

Συστατικά

  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
  • 1 κουταλάκι κύμινο
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
  • 1 πρέζα σκόνη τσίλι ή πιπέρι καγιέν
  • 6 φλυτζάνια ζωμό κοτόπουλο ή λαχανικών
  • 1 φλυτζάνι φακές
  • 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε κύβους
  • Χυμό από 1 – 1 1/2 λεμόνι
  • 3 κουταλιές της σούπας φρεσκοκομμένα φύλλα κολιαντρου

Οδηγίες

1 Σε μία κατσαρόλα βάλτε το λάδι να κάψει σε δυνατή φωτιά και ρίχτε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σωτάρετέ τα μέχρι να γίνουν καφέ (περίπου 4 λεπτά).

2 Ρίξτε το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι, τη σκόνη τσίλι (ή πιπέρι καγιέν) και τον πελτέ και σωτάρετε για 2 λεπτά περίπου ακόμα.

3 Προσθέστε το ζωμό, τις φακές και τα καρότα. Μόλις πάρει βράσει, μισοσκεπάστε την κατσαρόλα, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράζει για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να λιώσουν οι φακές.

4 Περάστε τη μισή σούπα από το μύλο του πουρέ ή το μπλέντερ και ξαναρίξτε την μέσα .

5 Αν χρειάζεται ξαναζεστάνετε τη σούπα και ρίξτε μέσα το λεμόνι και τον κολιαντρο.

6 Για το σερβίρισμα μπορείτε να ρίξετε από πάνω επιπλέον λάδι ή/και πιπέρι καγιέν ή εναλλακτικά κρέμα γάλακτος.

Subscribe to our newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin porttitor nisl nec ex consectetur, quis ornare sem molestie. 

[contact-form-7 404 "Not Found"]