GreekEnglishFrenchGermanItalianRussianSpanishPortugueseDutchArabic
GreekEnglishFrenchGermanItalianRussianSpanishPortugueseDutchArabic

Νέα Ανακοινώσεις

Έναρξη Συλλογής Βιομηχανικής Τομάτας 2019

Σε ρυθμούς συλλογής μπαίνει από τις 26/7 η καλλιέργεια της βιομηχανικής τομάτας σε Λάρισα και Φάρσαλα. Το σύνολο σχεδόν των συνεργαζόμενων εργοστασίων (ΝΟΜΙΚΟΣ, ΝΤΑΜΑΒΑΝΤ, AGROFARM), ανοίγουν τις πύλες τους σε μια χρονιά η οποία αναμένεται ως η καλύτερη των τελευταίων ετών. Μετά από μια διετία έντονων χαλαζοπτώσεων και καθολικών κυριολεκτικά πλημμυρικών φαινομένων, η οποία δοκίμασε τις αντοχές των παραγωγών και το μέλλον της καλλιέργειας, η φετινή χρονιά κύλησε μέχρι στιγμής σχετικά ομαλά και η παραγωγή αναμένεται να είναι καλή, τόσο ποσοτικά όσο κυρίως ποιοτικά.
Τα διαδικαστικά θέματα της συλλογής, όπως τιμές εργοστασίων, γενικοί όροι διακίνησης του προϊόντος, μεταφορικά, συμβάσεις, έχουν ολοκληρωθεί και παρουσιάστηκαν διεξοδικά στη Γενική Συνέλευση των ΘΕΣΤΟ που πραγματοποιήθηκε στις 22/7, με αυξημένη συμμετοχή και έντονο ενδιαφέρον από τα μέλη. Αυτή την περίοδο το επιτελείο του ΘΕΣΤΟ οργανώνει τις τελικές λεπτομέρειες της καμπάνιας, με την ευχή αυτή να κυλήσει ομαλά. Οι γεωπόνοι του ΘΕΣΤΟ θα βρίσκονται καθόλη τη περίοδο της συγκομιδής στα χωράφια και τα εργοστάσια, για να διασφαλίσουν την ορθή συλλογή αλλά και τον έλεγχο της τήρησης των συμφωνηθέντων από πλευράς των εργοστασίων. Σε κάθε περίπτωση, οι παραγωγοί έχουν ενημερωθεί να επικοινωνούν πριν τη συγκομιδή με τους υπεύθυνους γεωπόνους καμπάνιας του ΘΕΣΤΟ.
Το μεταφορικό κόμιστρο για τα εργοστάσια ΝΟΜΙΚΟΣ, ΝΤΑΜΑΒΑΝΤ και AGROFARM έχει καθοριστεί ως εξής:

ΤΟΠΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΚΟΜΙΣΤΡΟ (€/τόνο)
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΤΟΠΟΣ
ΛΑΡΙΣΑΝΟΜΙΚΟΣΕΥΥΔΡΙΟ9
ΦΑΡΣΑΛΑΝΟΜΙΚΟΣΕΥΥΔΡΙΟ6
ΛΑΡΙΣΑΝΟΜΙΚΟΣΔΟΜΟΚΟΣ13
ΦΑΡΣΑΛΑΝΟΜΙΚΟΣΔΟΜΟΚΟΣ10
ΛΑΡΙΣΑΝΤΑΜΑΒΑΝΤΦΙΛΙΑ11
ΦΑΡΣΑΛΑΝΤΑΜΑΒΑΝΤΦΙΛΙΑ9
ΛΑΡΙΣΑAGROFARMΠΟΛΥΝΕΡΙ9
ΦΑΡΣΑΛΑAGROFARMΠΟΛΥΝΕΡΙ6

Από την ανάπτυξη στην ωρίμανση – Καλλιέργεια ρεβιθιού 2019

Τα ρεβιθοχώραφά μας, με τους προσεκτικούς και έμπειρους χειρισμούς των παραγωγών μας και με τη συνεχή συνεργασία και επιστασία του γεωπονικού μας προσωπικού, μπαίνουν στο στάδιο της ωρίμανσης με τους καλύτερους οιωνούς για τη νέα σοδειά. Η καλλιέργεια ολοκληρώνεται ομαλά και η ποιότητα αναμένεται να είναι υψηλή, αντίστοιχη των προσδοκιών μας αλλά και των αναγκών των πελατών μας!Ιδιαίτερη προσοχή πάντως συστήνεται στην αφαίρεση με σκάλισμα των όποιων ζιζανίων, έτσι ώστε να αποφευχθεί πιθανή υποβάθμιση της ποιότητας του προϊόντος (βάψιμο σπόρου) κατά τη συγκομιδή, καθώς και στη σωστή υγρασία με την οποία θα πρέπει να συγκομισθεί το προϊόν.

ΦΑΚΕΣ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ

Προετοιμασία
40′
Μαγείρεμα
35′
Έτοιμο σε
35′
4-5 μερίδες

Συστατικά

  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
  • 1 κουταλάκι κύμινο
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
  • 1 πρέζα σκόνη τσίλι ή πιπέρι καγιέν
  • 6 φλυτζάνια ζωμό κοτόπουλο ή λαχανικών
  • 1 φλυτζάνι φακές
  • 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε κύβους
  • Χυμό από 1 – 1 1/2 λεμόνι
  • 3 κουταλιές της σούπας φρεσκοκομμένα φύλλα κολιαντρου

Οδηγίες

1 Σε μία κατσαρόλα βάλτε το λάδι να κάψει σε δυνατή φωτιά και ρίχτε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σωτάρετέ τα μέχρι να γίνουν καφέ (περίπου 4 λεπτά).

2 Ρίξτε το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι, τη σκόνη τσίλι (ή πιπέρι καγιέν) και τον πελτέ και σωτάρετε για 2 λεπτά περίπου ακόμα.

3 Προσθέστε το ζωμό, τις φακές και τα καρότα. Μόλις πάρει βράσει, μισοσκεπάστε την κατσαρόλα, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράζει για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να λιώσουν οι φακές.

4 Περάστε τη μισή σούπα από το μύλο του πουρέ ή το μπλέντερ και ξαναρίξτε την μέσα .

5 Αν χρειάζεται ξαναζεστάνετε τη σούπα και ρίξτε μέσα το λεμόνι και τον κολιαντρο.

6 Για το σερβίρισμα μπορείτε να ρίξετε από πάνω επιπλέον λάδι ή/και πιπέρι καγιέν ή εναλλακτικά κρέμα γάλακτος.

ΦΑΣΟΛΑΔΑ

Προετοιμασία
1 Μέρα
Μαγείρεμα
60′
Έτοιμο σε
60′
4-5 μερίδες

Συστατικά

  • ½ κιλό φασόλια μέτρια Βεγορίτιδας
  • 3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3-4 καρότα
  • 2-3 κλωναράκια φρέσκο σέλινο
  • 1 κουτί χυμός ντομάτας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κουταλιά μπαχάρι σε κόκκους
  • 100 ml παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

1 Μουσκεύουμε τα φασόλια από την προηγούμενη ημέρα σε καθαρό νερό. Την επόμενη ημέρα τα στραγγίζουμε.

2 Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με καθαρό νερό, μαζί με τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.

3 Τα στραγγίζουμε και πετάμε το νερό που έβρασαν, όπως και τα αρωματικά.

4 Βάζουμε τα φασόλια στην κατσαρόλα μαζί με 1 λίτρο ζεστό νερό. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, το σέλινο και το χυμό ντομάτας.Ρίχνουμε το λάδι, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε τη φασολάδα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να χυλώσει.

5 Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε τη φασολάδα ζεστή.

ΧΟΙΡΙΝΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΣΤΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ

Προετοιμασία
15′
Μαγείρεμα
90′
Έτοιμο σε
90′
4 μερίδες

Συστατικά

  • 500 gr ρεβίθια χονδρά
  • 1 kg χοιρινή σπάλα
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα μόνο το λευκό μέρος
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • 500 ml ξηρό λευκό κρασί
  • 1000 ml ζωμό κοτόπουλο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 3 κουταλιές φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

1 Τοποθετείτε τα ρεβίθια σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε νερό και αφήνετε τα ρεβίθια να μουλιάσουν για τουλάχιστον 8 ώρες, ιδανικά από βραδύς.

2 Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την χοιρινή σπάλα σε μικρές μπουκιές.

3 Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.

4 Θωρακίζετε τις μπουκιές χοιρινό καλά από όλες τις πλευρές να πάρουν ωραίο χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

5 Προσθέτετε το βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμύδια μαζί με το σκόρδο και τα πράσα για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

6 Σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλο, τα ρεβίθια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χαμηλώνετε την φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το χοιρινό να σιγομαγειρευτεί για 1-1½ ώρα.

7 Ελέγχετε ανά χρονικά διαστήματα αν το φαγητό χρειάζεται υγρά και συμπληρώνετε με βραστό νερό.

8 Όταν το χοιρινό και τα ρεβίθια είναι έτοιμα προσθέτετε τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, την φρέσκια ψιλοκομμένη ρίγανη και ανακατεύετε καλά.

Subscribe to our newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin porttitor nisl nec ex consectetur, quis ornare sem molestie. 

[contact-form-7 404 "Not Found"]