GreekEnglishFrenchGermanItalianRussianSpanishPortugueseDutchArabic
GreekEnglishFrenchGermanItalianRussianSpanishPortugueseDutchArabic

ΧΟΙΡΙΝΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΣΤΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ

ΧΟΙΡΙΝΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΣΤΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ

3 Απριλίου 2019
Προετοιμασία
15′
Μαγείρεμα
90′
Έτοιμο σε
90′
4 μερίδες

Συστατικά

  • 500 gr ρεβίθια χονδρά
  • 1 kg χοιρινή σπάλα
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα μόνο το λευκό μέρος
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • 500 ml ξηρό λευκό κρασί
  • 1000 ml ζωμό κοτόπουλο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 3 κουταλιές φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

1 Τοποθετείτε τα ρεβίθια σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε νερό και αφήνετε τα ρεβίθια να μουλιάσουν για τουλάχιστον 8 ώρες, ιδανικά από βραδύς.

2 Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την χοιρινή σπάλα σε μικρές μπουκιές.

3 Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.

4 Θωρακίζετε τις μπουκιές χοιρινό καλά από όλες τις πλευρές να πάρουν ωραίο χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

5 Προσθέτετε το βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμύδια μαζί με το σκόρδο και τα πράσα για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

6 Σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλο, τα ρεβίθια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χαμηλώνετε την φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το χοιρινό να σιγομαγειρευτεί για 1-1½ ώρα.

7 Ελέγχετε ανά χρονικά διαστήματα αν το φαγητό χρειάζεται υγρά και συμπληρώνετε με βραστό νερό.

8 Όταν το χοιρινό και τα ρεβίθια είναι έτοιμα προσθέτετε τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, την φρέσκια ψιλοκομμένη ρίγανη και ανακατεύετε καλά.