GreekEnglishFrenchGermanItalianRussianSpanishPortugueseDutchArabic
GreekEnglishFrenchGermanItalianRussianSpanishPortugueseDutchArabic

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑKΕΣ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑKΕΣ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

3 Απριλίου 2019
Προετοιμασία
15′
Μαγείρεμα
25′
Έτοιμο σε
25′
4 μερίδες

Συστατικά

  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. σπόρους κύμινου
  • 1 σκ. σκόρδο λιωμένη
  • 2 κ.γ. τζίντζερ φρέσκο σε ξύσμα
  • 125 γρ. φακές
  • 750 ml ζωμός λαχανικών
  • 2 κ.σ. δυόσμος φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • χυμό απο 1 λεμόνι
  • 150 γρ. σπανάκι baby
  • 200 γρ. φέτα
  • φρέσκο πιπέρι
  • αλάτι

Οδηγίες

1 Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τους σπόρους από κύμινο, το σκόρδο και το τζίντζερ και τα σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τις φακές και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη.

2 Αδειάζουμε τον ζωμό λαχανικών στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 25 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί όλο το ζουμί και οι φακές να μαλακώσουν (αφαιρώντας τον αφρό ανά διαστήματα). Δοκιμάζουμε για να δούμε αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι.

3 Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

4 Προσθέτουμε σε ένα μπολ, τον δυόσμο και τον κόλιανδρο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού. Τοποθετούμε τα φύλλα από το σπανάκι σε ατομικά μπολ. Από πάνω βάζουμε ένα τέταρτο από τις φακές και τη φέτα Βόνιτσας σε κάθε μπολ.

5 Σερβίρουμε με φρέσκο μαύρο πιπέρι.