GreekEnglishFrenchGermanItalianRussianSpanishPortugueseDutchArabic
GreekEnglishFrenchGermanItalianRussianSpanishPortugueseDutchArabic

ΦΑΣΟΛΑΔΑ

ΦΑΣΟΛΑΔΑ

3 Απριλίου 2019
Προετοιμασία
1 Μέρα
Μαγείρεμα
60′
Έτοιμο σε
60′
4-5 μερίδες

Συστατικά

  • ½ κιλό φασόλια μέτρια Βεγορίτιδας
  • 3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3-4 καρότα
  • 2-3 κλωναράκια φρέσκο σέλινο
  • 1 κουτί χυμός ντομάτας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κουταλιά μπαχάρι σε κόκκους
  • 100 ml παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

1 Μουσκεύουμε τα φασόλια από την προηγούμενη ημέρα σε καθαρό νερό. Την επόμενη ημέρα τα στραγγίζουμε.

2 Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με καθαρό νερό, μαζί με τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.

3 Τα στραγγίζουμε και πετάμε το νερό που έβρασαν, όπως και τα αρωματικά.

4 Βάζουμε τα φασόλια στην κατσαρόλα μαζί με 1 λίτρο ζεστό νερό. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, το σέλινο και το χυμό ντομάτας.Ρίχνουμε το λάδι, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε τη φασολάδα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να χυλώσει.

5 Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε τη φασολάδα ζεστή.