GreekEnglishFrenchGermanItalianRussianSpanishPortugueseDutchArabic
GreekEnglishFrenchGermanItalianRussianSpanishPortugueseDutchArabic

ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

3 Απριλίου 2019
Προετοιμασία
15′
Μαγείρεμα
50′
Έτοιμο σε
50′
4-5 μερίδες

Συστατικά

  • 1/2 κιλό φασόλια λευκά μέτρια
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 κλωνάρια δενδρολίβανο
  • 6 σκ. σκόρδο
  • 2 – 3 φύλλα δάφνης
  • 1/2 σέλερι
  • 3 καρότα
  • αλάτι
  • 1 λουκάνικο χωριάτικο με πορτοκάλι κομμένο σε ροδέλες
  • 1 κύβο μυρωδικών

Οδηγίες

1 Μουλιάζουμε για 8 με 12 ώρες τα φασόλια σε κρύο αλατισμένο νερό (2 πρέζες αλάτι).

2 Σουρώνουμε τα φασόλια και τα βάζουμε σε κρύο νερό να πάρουν μια βράση για 5 λεπτά

3 Σουρώνουμε τα φασόλια και τα αφήνουμε στην άκρη.

4 Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο να πάρουν ωραίο χρώμα και τα κρατάμε στο πλάι.

5 Σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το λουκάνικο, το σέλερι και τα καρότα κομμένα ροδέλες μέχρι το λουκάνικο να πάρει καλό χρώμα και τα λαχανικά μας να μαλακώσουν .

6 Στη συνέχεια σε μία κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό βάζουμε τα φασόλια με τον κύβο, τα μυρωδικά το σκόρδο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα καρότα ,το σέλερι και τον πελτέ ντομάτας,αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για περίπου 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά χωρίς να ανακατέψουμε και με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα.

7 Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό .

8 Τέλος προσθέτουμε το σοταρισμένο λουκάνικο και λίγο ωμό ελαιόλαδο για το σερβίρισμα.